Reklama
 
Blog | Lucia Žárska

Investovat do služby PayPal právě teď?

Služba PayPal je investorům i běžným lidem dobře známá. Technologický gigant prochází několika změnami a jeho akcie v poslední době výrazně klesají.* Do jakého odvětví se PayPal v poslední době snaží proniknout a jakou cestou se vydá v budoucnu?

Pokles v technologickém sektoru

Cena akcií se v posledních měsících propadla přibližně o 40 % a společnost se náhle ocitla v nemilosti investorů. Podle jedné z teorií za to může Fed, který začíná zvyšovat úrokové sazby. To je důsledek stále rostoucí inflace. Dalším momentem, kdy akcie společnosti PayPal začaly klesat, bylo oznámení o snížení ratingu od analytiků společnosti Bernstein. Pokud se podíváme na technologické akcie jako celek, vidíme v současném období výprodeje a byl zde i okamžik, kdy se akcie dostaly do oblasti korekce.*

Konkurence neusíná na vavřínech 

Konkurentem společnosti PayPal je společnost Square. Ta nedávno změnila název na Block. Za devět měsíců končících 30. září 2021 se tržby společnosti zvýšily na 13,58 miliardy dolarů z předchozích 6,34 miliardy dolarů. Čistý zisk společnosti Block (Square) činil 243,1 milionu USD. Naproti tomu příjmy obří společnosti PayPal za devět měsíců do 30. září 2021 vzrostly o 20 % na 18,45 miliardy dolarů. Čistý zisk se zvýšil o 28 % na 3,37 miliardy dolarů. Nepříliš dobrou zprávou bylo oznámení o zastavení akvizice Pinterestu, které přineslo určitou nejistotu, na druhou stranu to mohl být dobrý strategický krok společnosti PayPal, protože jí ponechal prostor pro další investice.

Zajímavým směrem se v oblasti kryptoměn vydal americký gigant PayPal. Horká novinka společnosti PayPal, která potvrdila svůj záměr vytvořit vlastní stablecoin s názvem PayPal Coin, vyvolala značný rozruch. Je to však další logický krok ve vývoji a směřování digitální společnosti, která se snaží obhájit své místo na online trhu.

* Minulá výkonnost není zárukou budoucích výsledků

Reklama